Annons:
Etikettutställningar
Läst 3951 ggr
Cattis
2006-05-20 22:49

Utställningsträning på Hamra

Den 20 maj träffades ett tjugotal shetlandsponnyfantaster - trots regnet, på Hamra Ponnystuteri i Västerås, för att "utställningsträna".

Trots de mörka molnen och väderleksrapporter som skvallrade om regn, så var det ett 20-tal glada shetlandsfantaster som trotsade vädret och strömmade samman på Hamra Ponnystuteri för en dag i shetlandsponnyernas tecken. Jätteroligt att det var så många som tog chansen att komma och lyssna på hur man på bästa sätt förbereder sin ponny inför utställning. Vi började inne i logen vilket var tur då vädergubbarna för en gångs skull hade rätt om regnet.

Undertecknad höll i kursen och vi började dagen med en snabbpresentation av oss alla samt att jag presenterade mig själv och Hamra och deras hästar. Sedan så började vi med att gå igenom hur man kan träna sin häst hemma innan det är dags för utställning, att tex. träna på att visa tänder, träna skritt och trav, tillsammans med andra hästar mm. Vi fortsatte med hur man kan gör iordning hästen dagen innan, en smått uttråkad Hamras Amorosa fick agera "försökskanin".

Vi gick igenom hur man anmäler till utställning samt hur en utställning går till, vad som händer på plats samt de olika delpoängen. Hur viktigt det är att ge ponnyn en chans på utställningen genom att ha tränat innan samt att ta ut den i god tid för att få titta runt och värma upp. Vi gick också igenom vilka olika utställningsträns och grimmor man kan använda sig av, vad som passar på vilka hästar. När vi gått igenom allt så var det ett gäng ganska frusna själar som gick in för att äta lite och värma upp oss inför eftermiddagens fysiska träning.

När alla var mätta och belåtna så tog vi ut hästarna, några hade egna med sig och några fick låna av Hamra, för att träna uppvisning. Jättekul att så många hade valt att ta med sig sina ögonstenar för lite träning, vilket säkert var nyttigt för de flesta. Alla hästarna och ägarna skötte sig exemplariskt trots att det både var hingstar, ston och valacker i gänget. Vädret hade även blivit lite bättre men det var ganska plaskigt på sandbanan men inget som en tvättmaskin inte klarar av eller hur?

Undertecknad började eftermiddagen med att "försöka" visa hur man visar sin shettis, Amorosa var fortfarande inte riktigt så samarbetesvillig som man kanske skulle ha önskat, men, men, vad som helst kan ju även hända på utställningen, det är bara att ta det med en nypa salt. Tror ändå att jag fick fram budskapet. Alla som ville fick chansen att träna att gå på ring, ställa upp, skritta och trava. Undertecknad passade på att ge råd och tips för att det skulle bli ännu bättre än det redan var. När alla var nöjda så avslutade vi dagen med en fika och lite eftersnack.

Vill TACKA alla som var med och jag hoppas att alla hade en trevlig och lärorik dag samt att jag inte pratade alltför mycket, eller att det blev alltför snurrigt. Hoppas vi ses på någon utställning till sommaren.

Text och foto: Johanna Granberg

Relaterade länkar

Av: Johanna Granberg

Datum för publicering

  • 2006-05-20

/Cattis

.:. www.shetlandsponny.com .:.

Annons:
Emelie.Videll
2006-05-21 21:44
#1

Toppen trevligt!!

Tack Johanna!!

/Emelie :)

Annalena
2006-05-22 00:06
#2

Tack för en toppen bra introduktion, nu gäller det väl att träna lite.

Skrattande Annalena

Annette
2006-08-05 00:21
#3

Putt.

Upp till toppen
Annons: